zaterdag 15 september 2012

Waar is die vakantie gebleven?


Ja wij zijn wandelaars!
Klinkt een beetje bejaard maar voor ons een toppie vakantie-bezigheid. Voor menig ouder met kinderen lijkt de gedachte alleen al een levende hel maar wij waren vol goede moed en goed voorzien. De oudste is 4 jaar en had al bewezen dat ze enkele kilometers wel goed kan verteren. En met een bijna 2 jarige in het gezelschap, danken we de uitvinder van de kinderdrager of kinderrugzak of hoe noem je dat! Zo'n rugzak met 'stoeltje' waar ge uw kleine in vast klikt en dat zit dan enkele uren stil! Zowaar toch de hemel van elke ouder!!
Klein minpunt bij ons aanwezige exemplaar: Ge moet dan wel continu blijven stappen want anders roept ze onafgebroken 'UIT UIT UIT'. Maar dit kleine nadeel namen we er graag bij en jawel, heeeeeel soms viel ze zelfs in slaap. (héééééééééééél soms wel te verstaan, meer niet dan wel.....)
Maar zot als we zijn, deden we het toch. Allemaal wandelschoenen aan, regenjas mee, zonnecrème op, bril en pet mee en hopelijk voor de rest niets vergeten en op pad. Manlief was muilezel van dienst voor de jongste en ik was moeder, sportief coach, zangeres (aheum), verhalenvertelster, natuurgids, fotograaf en zoveel meer voor de oudste.
De blikken die we toegezonden kregen van collega-wandelaars (en jawel, meestal waren ze bejaard) was een mengelmoes van bewondering en ook ongeloof. Waarschijnlijk meer ongeloof dan bewondering... maar we waren vast besloten onze realistische doelstelling te behalen.
 En jawel hoor, veel natuurschoon hebben we vanop bergtoppen mogen aanschouwen. Steeds met een belofte en beloning aan de kinderen maar voor wat hoort wat! Dat weet zo'n kind op die leeftijd al zeer goed.
Maar niets zaliger dan na een lange wandeling vliegeren op de top van de berg!!
En die bustoeristen maar gapen. Dat hadden ze precies nog nooit gezien. Maar we stonden er wel hé, met onze 2 kleine dochters op de top ! Fantastisch om ze te zien genieten van dit moment. En te weten dat ze er nu nog vaak aan terugdenken! Niet veel 4 jarigen die dat kunnen navertellen!!! Een ipad, iphone, ipod en zo meer kennen ze niet, maar een berg, het gras, de bijen, de zon, de wind en een vlieger wel hoor!
Maar ja, wij zijn dan ook vroeg bejaarde dertigers die van wandelen houden. Misschien worden we binnen 10 jaar wel aanzien als kindermishandelaars....
Pech gehad dames!
Volgend weekend gaan we naar de Ardennen en weet je wat: de wandelschoenen gaan ook mee!!

2 opmerkingen:

  1. amai, jaloers op zo'n stappertjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed zeg. Wij hebben ook zo'n heerlijk wandelkind. Zoonlief is nu 9 en loopt zo ca. 20 km mee. Dan ben ik moe en heeft hij nog energie om te spelen. Weinig snoep en veel gezond eten helpt ook mee aan zo'm 'wonder'kind

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...