maandag 18 februari 2013

apparaten-oorlog

Ergens in de loop van vorig jaar viel onze oven plots uit! Niets aan te doen, hij was kapot. De aankoop van een nieuwe werd steeds uitgesteld omdat onze centen altijd een andere uitweg kenden (verbouwen, verbouwen en verbouwen) maar in januari was ik het grondig beu! Koken zonder oven beperkt de menu: geen pizza, geen quiche, geen taarten en cakes, geen lasagne, geen kroketjes, geen krokante lekkere kaaskorstjes en ga zo maar door. Dus met de solden alle elektro websites af gesurft op zoek naar de beste koop om dan op 31/01 (laatste dag van de solden) snel nog naar een winkel te crossen en dat ding mee naar huis te sleuren. Manlief was in de wolken en dezelfde avond  was de oude eruit en de nieuwe erin! 'Joepie!! Pizza!!!' riepen de dochters.
We zijn nu 19 dagen verder: onze vaatwasmachine is kapot!!!
Lap!!! Dat word weer 'good old fashion hand-afwassen'. Manlief weigert zich druk te maken en doet zwijgend de afwas. 2013 kondigd geen goed jaar aan voor onze electro toestellen en dus ook niet voor onze portemonee.
- de koffiezet lekt sinds een week
- de computer is aan een nazicht toe want doet soms zeeeer vreemd
- de tv ruist en kraakt
- de wasmachine wast niet altijd even proper meer
- ...
Ik kan nog wel even door gaan maar dat gaat onze zaak niet veranderen. Eerlijkheidshalve zal ik erbij vermelden dat we weinig tot geen toestellen ooit zelf hebben aangekocht en alle afdankertjes van familie en vrienden opgebruiken.:
- de oven hebben we uit de oude keuken van ons huis gerecupereerd
- computer was een trouw cadeau
- vaatwas gerecupereerd uit de oude keuken van de schoonouders
- tv via een zoon van een collega van mijn moeder (amaai) die een flat screen kocht
- wasmachine is ons allereerste wasmachine van toen we nog samen op kot zaten (bijna 12 jaar oud!)
- koffiezet was kerstcadeau
Veel centen hebben we er dus nog niet aan uitgegeven. Wij zijn zeer slechte consumenten!! Maar toch.... wie dus nog electro-afdankertjes heeft, in goede staat, laat gerust weten!
Liefst eerst een vaatwasmachine... :)

2 opmerkingen:

  1. ik zal aan u denken als er hier iets vervangen wordt. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat zijn ook zo'n saaie dingen om uw geld aan te geven. Wij hebben pas een nieuw wasmasjien moeten kopen, dat moet, want ge kunt met 4 kinderen echt niet zonder, maar ik had het geld toch liever aan een vakantie gegeven.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...